با مفتول مسوار متین بیشتر آشنا شوید

مختصری از تاریخچه مسوار

مفتول مسوار (pewter wire) در اصل نوعی آلیاژ است که از ترکیب شدن قلع، مس و دیگر آلیاژها به دست می آید.

انعطاف پذیری و چکش خوار بودن این آلیاژ فلزی از خصوصیات اصلی مسوار به شمار می آید که با 85 تا 99 درصد قلع، 5 تا 10 درصد آنتیموان، 2 درصد مس، بیسموت و گاهی هم نقره مخلوط شده است.

مس و آنتیموان به دلیل سخت کنندگی، دوام و توان این فلز را افزایش می دهند و حتی در برخی موارد دیده شده که برای نیل به این هدف تا 72 درصد مسوار از مس تولید شده است.
مسوار نقطه ذوب پایینی را داراست که تقریباً بین 170 تا 230 درجه سانتیگراد است و به ترکیب دقیق فلزهای آن وابسته است.
مسوار جزء خانواده فلزات با ارزش و گران قیمت می باشد و از زمان های گذشته مورد استفاده بوده است و در رده پنجم بعد از طلا، نقره، پلاتین و پالادیوم قرار گرفته است. مسوار برای اولین بار توسط مصریان و رومیان و پس از آن در قرون وسطا به صورت فراگیر کاربرد پیدا کرد. در ابتدا این آلیاژ فقط در کلیساها، منازل ثروتمندان و خانه های سالمندان یافت می شد ولی بعد از مدتی در اختیار اکثریت مردم برای ساخت تجهیزات آشپزخانه هم قرار گرفت.

انبار مفتول در صنایع مفتولی متین

ویژگی مفتول مسوار

یکی از بهترین ویژگی های آلیاژ مسوار، براق بودن و مات و تیره نشدن آن برعکس نقره یا مس است اما مانند دیگر فلزات پس از قرار گرفتن در هوا به خصوص هوای مرطوب به تدریج دچار اکسید می شود.
همانطور که قبلاً گفتیم به دلیل پایین بودن نقطه ذوب مسوار، به هیچ وجه نباید وسایل ساخته شده با این آلیاژ روی اجاق گاز و یا در مایکروویو قرار بگیرند تا آسیبی متوجه شان نشود. هم چنین از ماشین ظرفشویی هم نباید برای شستن مسوار استفاده کرد و برای شستن، تنها آب گرم و مقداری مایع و سپس خشک کردن کفایت می کند.

مصارف و کاربردهای مفتول مسوار

مسوار طیف گسترده ای از کاربردهای مختلف را در بر می گیرد و هم در صنایع و هم در مصارف ساخت و تولید وسایل آشپزخانه و لوازم خانگی کاربرد دارد.

هنگام خرید مسوار می بایست به ظاهر آن دقت کرد زیرا در صورت بروز خراش و یا خرابی در سطح مفتول، خاصیت های مکانیکی و دوام آن هم کاهش پیدا می کند.

صنایع مفتولی متین تولید مسوار درجه یک

بخشی از تولیدات صنایع مفتولی متین در موارد زیر مصرف میشود که به انها می پردازیم:

1- لوازم خانه و آشپزخانه

ساخت و طراحی تجهیزات خانگی و لوازم آشپزخانه از مهم ترین کاربردهای سیم های مسوار محسوب می شوند. اکثریت تولید کنندگان لوازم برقی و قطعه سازها و تولیدکنندگان ابزارهای آشپزخانه از این مفتول ها جهت ساخت قطعات موردنیاز و یا حتی تولید نهایی محصول خود بهره می گیرند مانند انواع آب چکان و قفسه و … که آبکاری در این محصولات بسیار اهمیت دارد و می بایست یک میکرون تا دو میکرون سولفات مس مرغوب بر روی آن قرار گیرد تا ضمن جلوگیری از زنگ زدگی، محصولی مطابق با میل مصرف کنندگان نیز به بازار عرضه شود.

2- کاربرد های صنعتی

معمولا مفتول مسوار، در تولید قطعات خودرو و انواع موتورهای خودرو کاربرد دارد، البته برای ساخت انواع پین هم از این مفتول بهره می گیرند.

3- صنعت محفظه سازی

مسوار در ساخت انواع باکس، قفسه، چمدان، چوب لباسی، کیف دستی، کیف مسافرتی، اسکلت آباژور و انواع قفس و…کاربرد دارد.

صنایع مفتولی متین تولید مسوار درجه یک

مراحل تولید مفتول مسوار

نام دیگر مسوار را پیوتر (pewter) نیز می گویند. بیشتر مواد تشکیل دهنده مسوار از کشور های چین و اوکراین واردات می شود این سیم های مسوار مدت زمان زیادی را از زمان تخلیه در بنادر تا زمان تحویل آن ها به کارخانه ها، در گمرک به سر می برند به همین دلیل در سطح مفتول زنگ زدگی های جدی و زیادی به وجود می آید .

پس رفع این زنگ زدگی ها جهت تولید مفتول های مسوار از اهمیت به سزایی برخوردار است تا مفتول کیفیت قابل توجهی را پیدا کند و از حالت قبل خارج گردد.

مسوار معمولاً از رنگ های زرد و قرمز تشکیل شده و رنگی مشابه رنگ مس دارد.

مراحل تولید مفتول مسوار به این ترتیب است که در ابتدای تولید، هرنوع مفتولی را در اندازه های مختلف کشش سرد می دهند.

سپس با استفاده از آب و مواد شوینده سطح مفتول مسوار را چربی زدایی می کنند تا سطح فلز کاملاً شست و شو داده شود، در این مرحله صرفاً برخی از آلودگی ها و چربی ها شسته می شود و برای شستن آلاینده ها و خوردگی ها و زنگ زدگی های فلز در مراحل بعدی از دو حوضچه اسیدشویی و سولفات مس بهره می گیرند تا خرابی ها و ایرادات سطحی مفتول از بین برود.

در صورتیکه مراحل ذکر شده به درستی اعمال نشود پس از خارج کردن مفتول از حوضچه سولفات مس، بر روی بدنه مفتول لکه های سیاهی بر جای می ماند که باعث اختلال در آبکاری مفتول تولید شده در صنایع مختلف می شود.

در مرحله آخر که شاخه بندی نام دارد مفتول ها به وسیله دستگاه های پر سرعت تابگیری و در سایزهای دلخواه به صورت شاخه شاخه در می آیند.

1 دیدگاه در با مفتول مسوار متین بیشتر آشنا شوید

  1. پینگ بک: معرفی مفتول مسوار متین – صنایع مفتولی متین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.