معرفی مسوار
مفتول مسوار (pewter wire) به دلیل تولید با مس به مسوار نامیده شده است و صنایع مفتولی متین نیز از این موضوع مستثنی نیست و بیشتر در صنایع پایین دستی کاربرد دارد، حتی در بعضی مواقع دیده شده، همراه با قلع، آنتیموان و بیسموت با درصدهای متفاوت تا 75 درصد مس هم برای تولید این مفتول استفاده شده است ولی در کل به دلیل اینکه تولید سیم تمام مسی بسیار پر هزینه خواهد شد و تقاضای آن در بازار محدود می شود از سیم مسوار به عنوان جایگزین مناسبی برای صنایع مختلف استفاده می کنند.
کیفیت مفتول مسوار متین
مفتول مسوار متین در اصل محصولی فولادی است که به طور معمول در مقاطع 0.4 تا 4 میلیمتر متغیر است و با عملیات کشش و نورد گرم ساخته می شود و به دلیل استفاده از کربن حالت پذیری، انعطاف و چکش خواری بالایی را پیدا کرده است. نقطه ذوب مفتول مسوار متین حدوداً بین 170 تا 230 درجه سانتیگراد است که جزء نقطه ذوب های پایین محسوب می شود و در انواع جوشکاری نیز کاربرد دارد.
باید در نظر داشت هنگام آبکاری، مفتول را با بهره گیری از کشش سرد به اندازه های مختلف در می آورند که پس از شست و شو و روکش با سولفات مس به مفتول مسوار تبدیل می شود. از دیگر خصوصیات مهم این مفتول تغییرناپذیری رنگ آن پس از مخلوط شدن با مس و نقره است زیرا اکثر آلیاژها پس از ترکیب با مس و نقره به صورت تیره و کدر نمایان می شوند ولی مسوار اینگونه نیست و تغییری در رنگ آن حاصل نمی شود.
اکسید شدن آن در اثر تماس با هوا، نیز می تواند به خاطر عدم استفاده از روکش مس باشد.هم چنین سیم مسوار در اثر تماس با حرارت و گرما به دلیل همان نقطه ذوب پایینی که گفته شد دچار آسیب و زنگ زدگی می شود، پس از تماس مستقیم مسوار با شعله و حرارت جداً باید پرهیز کرد.
تولیدکنندگان در مرحله بسته بندی سیم مسوار با بهره گیری از انواع امکانات، شیوه های متفاوتی را به کار می گیرند و آن ها را در قطرهای 1.2 الی 10 میلیمتر به شکل کلاف های 25 تا 150 کیلویی و مسوارهای شاخه ای را در سایزهای 4-5-6 تا زیر 1 متر به تولید می رسانند.
مشخصات کلی مفتول مسوار متین
ویژگی های کلی مفتول مسوار متین شامل موارد زیر می باشد:
- تولید شده با مفتول فولادی
- روکش مفتول مسوار بین 07/0 تا 1 میکرون
- در قطرهای 7 الی 10 میلی متر
- تولید شده به صورت شاخه شاخه و یا کلاف شده و به حالت قرقره ای یا ورقه ای
- کلاف های مسوار در وزن های 25 تا 150 کیلوگرم
- مفتول های شاخه ای در سایزهای 4-5-6 تا زیر 1 متر
- به کارگیری گریدهای SAE1008/SAE1006T/SAE1010/ST1KP/ST2KP در ساخت سیم های مسوار
- استفاده از عناصرفسفر P، منگنزMn، سیلیسیوم Si، کربنc و گوگردS با درصدهای متفاوت
مصارف مفتول مسوار
هنگام تهیه سیم مسوار باید به ضخامت آن دقت کرد و براساس استفاده ای که از این محصول در صنایع مختلف می شود نسبت به خرید آن اقدام کرد. صنایعی که در آن از مفتول مسوار بهره می گیرند عبارتند از:
تولید سیم جوش و عملیات جوشکاری، صنایع بسته بندی، صنایع عایق بندی، تولید انواع قطعات صنعتی، اسکلت صنعتی خودرو، تولید انواع چوب لباس و آویز، تولید صفحه های یخچال های فروشگاهی و صنایع یخچال سازی، ساخت قفسه کالسکه های فروشگاهی و انواع باکس و قفسه، ساخت اسکلت فیلترهای هوا و صنایع برودتی و حرارتی، تولید انواع چمدان و کیف دستی، محصولات ریلی، صنایع و لوازم آشپزخانه، کابینت سازی، اسکلت آباژور، ساخت انواع پین و…
نحوه محاسبه قیمت مفتول مسوار
به نسبت قطر سیم مفتول که از 7/0 میلیمتر تا 9 میلیمتر است، قیمت آن هم متغیر می باشد. این محصول در ضخامت های 2/1 میلیمتر تا 6 میلیمتر بیشترین استفاده را دارد. هم چنین هنگام خرید سیم مسوار باید دقت کافی را به عمل آورد که براق و فاقد چربی و مواد روغنی و عاری از زنگ زدگی باشد.
تولیدکنندگان برتر مفتول و مسوار
در زمینه تولید مفتول مسوار کارخانه های بسیاری در سطح کشور وجود دارند که در ادامه برخی از مهم ترین این کارخانه ها را معرفی می کنیم:
ذوب آهن اصفهان، کویر کاشان، خراسان، آناهیتا گیلان، بافق یزد، کوثر اهواز، صنایع مفتولی متین ، فولاد گستر نوین …
ما نیز در مجموعه صنایع مفتولی متین در تلاشیم تمامی نیازهای شما به انواع مفتول و توری را برای مصارف گوناگون پاسخگو باشیم . شما میتوانید با مراجعه به سایت متین مسوار و ارتباط با کارشناسان متخصص ما سفارشات موردنظرتان را ثبت بفرمایید و در اسرع وقت تحویل بگیرید.